Spelletjes spelen met kinderen van groep 8.

November 2017.

Voorlezen.

De peuters komen op bezoek in de groepen 1-2! Wat was het weer gezellig en leerzaam! Oktober 2017.

Poppenkast.

Juf Marij en juf Sonja spelen poppenkast voor de peuters, juli 2017!

Uitwisseling.

Afgelopen weken zijn de leerkrachten van groep 1 en 2 op bezoek geweest bij de peuters. Ze mochten een kringmoment meemaken, en dat was heel gezellig.
Daarna zijn de peuters, mét hun leidsters, op bezoek geweest in alle groepen 1-2. De juf deed een rekenlesje, en de peuters mochten mee doen.
Stippen tellen van het lieveheersbeestje, stekels tellen van de egels, en visjes tellen in het water, gecombineerd met liedjes en bewegingen.  Wat was het leerzaam en gezellig!
Fijn dat we zo goed kunnen samenwerken!

Groep 3 ging voorlezen bij de peuters!

Afgelopen weken gingen 2 kinderen van iedere groep 3 op bezoek bij de peuters. Ze hadden heel goed geoefend, en mochten daar in de kring bij de peuters gaan voorlezen. Dat was heel leuk, en heel gezellig, kijk maar op de foto’s!
Groep 3 had de smaak te pakken, en gingen toen allemaal, in groepjes, ook nog eens voorlezen bij alle kleutergroepen! Wat kunnen jullie al goed lezen! Heel knap! Wij hebben genoten, en vonden het heel gezellig!

Brede School activiteit: Spelletjes groep 8 leerlingen met de peuters!

Op 10 en 16 november 2015 mochten 2 keer 2 kinderen van groep 8 spelletjes gaan spelen met de peuters!
Ze hadden spelletjes van thuis meegenomen, en gingen onder begeleiding van de leidsters spelen.
Ze vonden het heel leuk, leerzaam, want je moet toch rekening houden met het niveau van 2 en 3 jaar!
De peuters vonden het ook heel leuk en gezellig, dank jullie wel “grote kinderen”!

Brede School activiteit Kinderboekenweek: oktober 2015

De peuters komen op bezoek op de basisschool! Alle peuters zijn deze week in een kleuterklas op bezoek geweest. De juf heeft een prentenboek voorgelezen, een praatje gemaakt en vaak nog een spelletje of liedje gezongen, samen met de kleuters die in die klas zitten. Vaak zagen de peuters hun vroegere vriendinnetje/vriendje terug, of broertje of zusje.
Het was erg gezellig! De kleuters, peuters, leidsters peuteropvang én de juffen hebben genoten!
Op de foto’s zien jullie groep 1-2 C van juf Martje!